Dienstag, 11. Dezember 2012

Fursecuri cu gem-reteta Eataly

De fapt,ar trebui sa le zic "Bile cu nutella",ca asta a rezultat in cazul meu.


Ingrediente aluat:

-225 g faina
-jumatate pachetel praf de copt(o lingurita)
-75 g unt
-75 g zahar pudra
-1 ou
-5-7 linguri lapte



Eu am pus toate ingredientele in robot si l-am lasat sa framante aluatul de capul lui.Eataly a pus faina si praful de copt pe masa de lucru,a adaugat untul taiat bucati si zaharul,a framantat,a adaugat oul,laptele si a framantat mai departe.
Nu puneti laptele deodata,caci poate nu veti avea nevoie de tot.
Rezulta un aluat nelipicios si foarte comod de lucrat,din care se rup bucati,se fac bile,se turtesc,se pune in mijloc umplutura(gem,in cazul meu,nutella),se inchid si se formeaza bila la loc in maini.

Se incinge cuptorul la 180°C,iar inainte de a da bilele la copt,se ung cu lapte si se presara zahar deasupra(eu am uitat treaba asta ).Se coc pana se rumenesc putin(eu le-am lasat cam mult ca faceam in acelasi timp si alte creme).



Keine Kommentare:

Kommentar posten