Dienstag, 1. November 2011

ARIPIOARE DE PUI LA CUPTOR

O sa incep sa postez o serie de retete vechi,cele mai multe de pe vremea cand am inceput a imbina gatitul cu fotografiatul.Pozele nu sunt prea bune,iar pe ele apare si numele forumului pe care il frecventam activ pe vremea aia.Poate inspira pe cineva,totusi.

O sa incep cu una dintre primele retete postate atunci si anume:

Aripioare de pui la cuptor


Avem nevoie de
-10-11 aripioare,
-sare,piper,boia,ardei iute(uscat si macinat),
-2-3 linguri ulei de masline,
-condiment pt pui(acum nu mai folosesc asa ceva),
-4 linguri bere,
-Cremefine,
-basilikum,rosmarin,
-5-6 catei de usturoi(taiati bucatele)
-2 rosii

Se amesteca toate ingredientele,se baga aripioarele in compozitia obtinuta si se lasa la frigider pana a doua zi  ...cand se aseaza aripioarele frumos intr-o tava pe margine,iar in mijlocul ramas gol eu am pus 250 gr orez amestecat cu un morcov taiat cuburi,o ceapa mica,sare si piper.

Sosul ramas se toarna peste aripioare si peste orez iar deasupra se poate pune patrunjel taiat, si se baga la cuptor cca 1 ora(trebuie verificat orezul din cand in cand).







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen