Mittwoch, 10. August 2011

TIAN PROVENCAL CU DOVLECEI SI ROSII-reteta de la Eataly



Pentru ca astazi am fost iarasi sa adun recolta din gradina,si pentru ca am avut surpriza sa am si multe rosii,i-a venit in sfarsit randul si acestei delicioase retete,care astepta demult pe lista.

Am folosit cam jumate de dovlecel si cam 4 rosii(ale mele nu sunt prea mari),frunze de patrunjel si salvie(Eataly spunea busuioc,dar eu in euforia ce m-a cuprins vazand rosiile in sera,am uitat sa-mi aduc si busuioc din gradina).

Se taie dovlecelul rondele,rosiile feliute si se aseaza intercalat intr-o forma rezistenta la cuptor.Intre felii se pun frunze de busuioc,sau ce avem.Eu am condimentat cu un amestec de sare si ierburi de provence si am stropit cu cativa stropi de ulei de masline.

Am dat la cuptor la 200° pana mi-a placut cum arata.
Cand a fost gata,am pus cateva bucatele de Camembert deasupra.Merge servit ca si garnitura la friptura sau peste,dar si asa simplu,ca o gustare.
Tot Eataly parca zicea ca a pus la o portie si un ou deasupra.O sa incerc si asa data viitoare.




Kommentare: