Freitag, 5. August 2011

PRAJITURA CU NUCA SI PERE-reteta de la Geany

Avem nevoie de:
-150 gr. de nuci,
-200 gr. de unt,
-250 gr. de zahar,
-2 pliculete de zahar vanilat,
-1 vf. cutit sare,
-coaja rasa de lamaie si portocala,
-4 oua,
-40 gr. de amidon alimentar,
-250 gr. de faina,
-1 si 1/2 pliculet praf de copt,
-3 pere (sau se pot folosi si pere si mere in lipsa de pere)

Pentru inceput zdrobim nucile cu sucitoarea.
150 g de unt se mixeaza bine cu 200 g zahar si un plic de zahar vanilat.(Restul de unt si zahar le lasam deoparte ca ne trebuie mai tarziu).La pasta de unt adaugam coaja rasa de lamaie si portocala si incorporam pe rand ouale,unul cate unul.Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza in compozitie,cernand-o(asa zice reteta,eu nu o cern niciodata).Mixam bine totul si adaugam si 100 g nuci maruntite.
Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina(28 cm diametru) ,iar deasupra aranjam perele si merele curatate si taiate felii,restul de nuca,zaharul si zaharul vanilat si untul cubulete.Eu am mai pus si niste praf de scortisoara deasupra.
Se coace aproximativ 35 min la 175°C,(cuptorul incalzit dinainte).Pentru siguranta,cand vedeti ca s-a rumenit si a crescut frumos,faceti testul cu o scobitoare printre pere)

Cand e coapta se lasa sa se raceasca complet caci altfel se sfarama la taiat.
E delicioasa prajitura si foarte rapida si ieftina.


Pofta buna!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen