Socata,yesssss,nu mai trebuie sa astept sa merg in Romania sa beau,ca o am la mine in frigider acum,yuhuu!
Prima oara cand am facut socata si mi-a si iesit!Am cautat prin internet si am gasit o multime de retete,cu drojdie,fara;cu orez,fara;cu lamai,fara;cu foarte mult zahar,cu mai putin;:intr-un final m-am oprit la reteta Giorgianei,o fata pe care am cunoscut-o pe forumul culinar.ro.Am redus cantitatile la borcanul pe care l-am avut eu.Adica zaharul si apa am redus-o,flori am pus mai multe ca am avut de unde
.

Am folosit:
-20 flori de soc,bine,bine spalate
-doua lamai
-o manuta de orez(reteta zicea cateva boabe,ca sa fermenteze mai repede)
-3,5 l apa
-500 g zahar
Spalam bine de tot florile de soc, ca sa nu ramana musafiri nedoriti pe ele.Ale mele au avut multi vizitatori,dar asta inseamna ca erau nepoluate 

Aici erau deja spalate bine.
Am pus zaharul in borcan,o lamaie am stors-o peste,iar una am taiat-o.Am amestecat un pic,am pus florile,apa,boabele de orez,am amestecat din nou dupa care am acoperit cu celofan borcanul si l-am pus in balcon la caldura.Am deschis borcanul abia dupa 6 zile,cand deja isi schimbase culoarea,arata "tulbure".Am strecurat sucul,l-am pus in sticle si l-am dat la frigider.
A iesit taaare bun!
Mmmmm,ce lecker arata!
AntwortenLöschenDaca o sa mai gasesc soc,o sa mai fac o portie,ca a iesit tare buna!Patrick a fost cel mai incantat :)
AntwortenLöschenHeheee fac si eu macar de asta ,ca am mai gasit niste amarate de flori de soc,nu multe dar voi pune cate am.
AntwortenLöschen