Donnerstag, 2. Juni 2011

SOCATA


Socata,yesssss,nu mai trebuie sa astept sa merg in Romania sa beau,ca o am la mine in frigider acum,yuhuu!
Prima oara cand am facut socata si mi-a si iesit!Am cautat prin internet si am gasit o multime de retete,cu drojdie,fara;cu orez,fara;cu lamai,fara;cu foarte mult zahar,cu mai putin;:intr-un final m-am oprit la reteta Giorgianei,o fata pe care am cunoscut-o pe forumul culinar.ro.Am redus cantitatile la borcanul pe care l-am avut eu.Adica zaharul si apa am redus-o,flori am pus mai multe ca am avut de unde :D .

 Am folosit:
-20 flori de soc,bine,bine spalate
-doua lamai
-o manuta de orez(reteta zicea cateva boabe,ca sa fermenteze mai repede)
-3,5 l apa
-500 g zahar

Spalam bine de tot florile de soc, ca sa nu ramana musafiri nedoriti pe ele.Ale mele au avut multi vizitatori,dar asta inseamna ca erau nepoluate :D

 Aici erau deja spalate bine.

 Am pus zaharul in borcan,o lamaie am stors-o peste,iar una am taiat-o.Am amestecat un pic,am pus florile,apa,boabele de orez,am amestecat din nou dupa care am acoperit cu celofan borcanul si l-am pus in balcon la caldura.Am deschis borcanul abia dupa 6 zile,cand deja isi schimbase culoarea,arata "tulbure".Am strecurat sucul,l-am pus in sticle si l-am dat la frigider.

 A iesit taaare bun!

Kommentare:

  1. Daca o sa mai gasesc soc,o sa mai fac o portie,ca a iesit tare buna!Patrick a fost cel mai incantat :)

    AntwortenLöschen
  2. Heheee fac si eu macar de asta ,ca am mai gasit niste amarate de flori de soc,nu multe dar voi pune cate am.

    AntwortenLöschen