Sonntag, 18. Dezember 2011

Vanillekipferl


Vanillekipferl


Un alt fel de fursecuri nelipsit de pe multe farfurii cu prajituri de Craciun sunt si aceste Vanillekipferl.Reteta o am de pe acelasi site nemtesc numai ca in loc de toata cantitatea de faina eu am impartit si am pus migdale macinate.

Ingrediente:
-280 g faina
-120 g migdale macinate
-1 ou,250 g unt la temperatura camerei
-150 g zahar pudra
-o pastaie de vanilie
-putina sare

-zahar pudra amestecat cu zahar vanilat,pentru tavalit cornurile la sfarsit

Faina se framanta cu untul si cu migdalele,se adauga oul,zaharul pudra,vanilia si sarea.Aluatul o sa fie usor lipicios,dar nu va faceti probleme ca asa e ok.Aluatul se da la frigider pt cca o ora.La mine a stat mai mult ca am avut de terminat mancarea in timpul asta.

Cuptorul se incalzeste la 170°C.
Din aluat rupem sau taiem bucatele egale si formam cu mana cornulete.Am vazut ca sunt si tavi speciale pt cornuletele astea,dar eu nu am.Le coacem pentru aproximativ 10 minute sau pana prin o culoare frumoasa,usor aurie.

Calde se dau prin amestecul de zahar pudra si zahar vanilat(eu am avut facut de mine)
E prima data cand fac dupa reteta asta,dar au iesit foarte bune;crocante dar si fragede in acelasi timp.






2 Kommentare:

  1. le simt mirosul vanilat, imi intra pe nari si ma bucura, faine :)

    AntwortenLöschen
  2. Ma bucur ca te bucura cornuletele!Si pe mine ma bucura vizita ta!Te-am pupat,Bogdana!

    AntwortenLöschen